onsdag, oktober 04, 2006

Vern om dine naboer

Snuppelura har funnet ut at naboer kan være greie å være på talefot med. Nå kan det hende at hun ikke har sett på dette som en mulighet før fordi hun bodde i etasjen under meg da vi studerte, og jeg var i besittelse av et avsindig strt stereoanlegg, men nå har det iallefall gått opp et lys.

I sommer flyttet frøken snupp og jeg inn i verdens beste leilighet. Vel, vi er iallefall ganske fornøyde. Som seg hør og bør inviterte vi derfor til kombinert innflyttings- og bursdagsfest i for drøyt to uker siden, og vi tenkte det var lurt å sørge for et godt naboforhold i gården vår også. Det er jo sjeldent særlig festlig å få besøk av sjonkel politi midt i festen fordi en nabo er lei av de forbannede ungdommene som har flyttet inn i oppgangen.

For å unngå dette, lagde vi derfor et litt alternativt nabovarsel. I en store hvite konvolutter pakket vi "neighbour survival packs" bestående av en stor sjokolade, et par ferske ukebalder, ørepropper og et brev som fortalte at vi skulle ha fest og at det bare var å komme innom uansett om de bare ville si hei og ta en øl, eller om de syntes lydnivået var for høyt.

Dagen etter lå det et hyggelig kort i postkassa:Nå skal det sies at festen gikk rimelig rolig for seg, men vi fikk iallefall ingen sure miner. Og i ettermiddag innså vi for alvor at vi hadde gjort noe riktig. For utenfor døren lå det en hvit konvolutt med et skriv klistret på.


Kjære nabo :-)

Førstkommende lørdag 7. oktober feirer vi bursdag, og det er en viss fare for at lydnivået kan overstige det normale for en lørdag som ellers preges av dårlig TV-underholdning

Siden noen nyinnflyttede har høynet ambisjonsnivået for nabovarsling her i oppgangen kan ikke gamle travere være dårligere... Og ideen er god den. Skal man først plage noen kan man jo gi dem litt sjokolade først.

Dersom det ikke hjelper vil Slangordboken gi dere en mengde kraftuttrykk som dere kan bruke neste gang dere ser oss. Dere er også hjertelig velkommen til å stikke innom en tur for et glass vin eller en pils på lørdagen om dere har lyst :)

Dere må selvfølgelig også gjerne komme for å be oss dempe oss dersom noen blir litt ivrige med stereoanlegget...


Og i posen lå det ganske riktig en diger daim-sjokolade og en søt liten slangordbok i lommeformat.

Om vi kommer til å klage? Neppe. Gode naboer må jo få lov til å feste litt. Dessuten lærte vi oss å bruke ørepropper da vi studerte...

4 kommentarer:

Prinsesse Vil Ikke sa...

Godt påkommet!

Snuppelura sa...

Jeg har ingen dårlige erfaringer med deg som nabo, Øystein! Tror nesten ikke jeg merket at dere bodde der en gang.. men jeg husker (såvidt) at vi var på nachspiel der en gang! :) Og det er fryktelig genialt det dere gjorde med nabovarslingen nå.. jeg veit bare ikke om det samme hadde virket på nabodama over gangen, og ikke er jeg så sikker på om jeg ville hatt henne med på festen heller. Men kanskje han kjekke karen på andre sida.... *fnis*

Knallbart sa...

Dette er en test

Hanna sa...

Hvor bor dere? Det høres ut som en oppgang man burde se etter:)