søndag, oktober 08, 2006

Sommeren er over

Sommeren er over. Regnet har høljet ned, og mørket kommer tidligere og tidligere. Folk pakker seg inn i tjukke jakker, skjerf og luer, og byen blir grå og trist. Det er i det hele tatt ganske deprimerende.

Denne sommeren er første gangen siden jeg var 15 år at jeg har hatt mer enn to uker sammenhengende ferie. Etter å ha jobbet en drøy måned i ny jobb, gikk reg rett ut i fire herlige ferieuker. Bildet er fra besteforeldrene mine sin hage utenfor Malmø i syd-sverige. Om vi ser bort fra tre netter i telt med høljende regn i Danmark, oppsummerer bildet sommeren på en veldig bra måte.

Og nå er det et halvt år til neste gang. Når nå går mot vinter igjen, trenger jeg en sjekkliste til meg selv for å unngå total depresjon.


  • Kom deg ut i de timene det faktisk er lyst
  • Gled deg over høstfargene
  • Tenn stearinlys
  • Gå på ski
  • Kjøp blomster til kjæresten oftere
  • Tren mer
  • Les mere bøker
  • Lek mer
Med ny leilighet, førsteklasses kjæreste, og et rimelig stabilt liv burde dette kunne bli en bra vinter.

9 kommentarer:

KnutR sa...

Jeg kan med skrekk og avsky meddele Eder at Plantasjen, vår alles venn i blomsternøden (søndagsåpent), har satt frem julenisser.
Halve jævla butikken på Gjøvik er forbeholdt nisser og andre røde ting med bjeller.

Helvete heller, det er ikke mer enn en måned siden jeg var ferdig med sommerferien!!

Britt M. sa...

Rattkjelke kan anbefales på det sterkeste. Det burde nesten gis på blå respet mot vinterdepresjon. Så gjenstår det bare å håpe på snø!

Mette sa...

har særlig sansen for den med blomster til kjæresten!!! ;)

Stine sa...

Jeg må bare få utdype at det ikke teller med fagbøker når du skal lese flere bøker!

Bare si fra så kan jeg anbefale masse skjønnlitterære altså, og jeg veit av flere som kan det.

ihihih, det er så morro når du leser bøker. Det er så morro når jeg kan vise folk bøker jeg synes er bra. :)

Stjernesøkeren sa...

Alle skipper så glatt over høsten alltid. Enten vil man ha sommer og sol og varme, eller så vil man ha vinter og skiføre. Lenge leve høsten med mørke kvelder, fargerikt løv og gode bøker :)

Sånn vintersport forøvrig: Du må melde deg på ake-konkurransen ned bakken fra Goppollen! Der går det så fort at det en gang faktisk har hatt dødelig utfall...

Prinsesse Vil Ikke sa...

Ikke mobb høsten! Det er helt klart den beste årstiden, og akkurat nå kan jeg melde strålende solskinn og blå, klar himmel. Me like. Mye bedre en klamt sommervær.

Enok Kippersund sa...

Er det forskjell på hengekøyer? Koss ville det vere å fylle den ledige plassen med bøker, - da fekk du eit supert bokbad! Ein kan ha bruk for kort avstand til gode bøker når ein høyrer kva knutr fortel om julenissane på Plantasjen på Gjøvik.

Øystein sa...

Knut: At plantasjen er tidlig ute med nisser er vel ikke uventet. Og den butikken står ikke helt øverst på lista over ønskebuttikker hos meg heller...

Britt: Rattkjelke på Sandaker i Oslo? Ned over grusen på Torshov og Grunerløkka? Jo, kan jo sette hjul på den, da...

mette: Har du fantomsmerter i bestemorgenet igjen, nå?

Stine: Fagbøker er også bøker. Og prosesstyring og kvalitetsledelse er jo tross alt bedre enn Dan Brown...

Starseekr: Er du sikker på at det blir sånn akekonkurranse flere ganger? Det bor liksom ikke så veldig mange folk på Fåvang, så de har ikke så mange å avse...

prinsesse vil ikke: Jeg er forsåvidt ikke uenig i at fine høstdager er flotte. Men bløte, møkkete og slapsete oslo-dager er bare deprimerende.

enok: Det er plass til 3-4 personer i den hengekøya der, så man får vel noen bøker oppi den også. Problemet er vel mer hvor man skal henge den opp om høsten...

Heidi-Hopp sa...

Jeg kan vel ikke annet enn å legge til at Snuppelura har funnet julemarsipanen...