lørdag, oktober 07, 2006

Skummelt billig øl over alt

Sammenlignet med veldig mange andre land er øl i Norge en dyr opplevelse. Men om vi legger den diskusjonen til side, er det hyggelig å registrere at man kan finne billig øl også i Norge sett med norske øyne.

I 15-tiden i går pakket jeg sakene på jobb for å gå og ta en fredagspils med kolleger. Vi tuslet til Gamle Banken, som har en pilspris på sympatiske 33 kroner for halvliteren. Denne uken har vært alt for langt, så jeg følte veldig for å få en verdig avslutning på den. Og så var det sinnsykt godt med øl.

Etter to øl sjanglet jeg, og tilstandene var ikke bedre da vi etter fire-fem satte kursen for en kebabsjappe. Og enda var ikke klokka mer enn 18. Så ble jeg dratt med på T-banenen og vi dundret mot Blindern hvor en av kollegene mine hadde avtalt å være med på quiz på SV-kjelleren.

Og dette var et lykkelig valg av sted. For det første synes jeg quiz er gøy. For det andre var selskapet av første klasse. Og sist, men ikke minst, var pilsprisen på latterlige 25 kroner for halvliteren. Er det rart en del studenter detter av lasset og stryker på eksamen? Etter hvert gikk riktignok prisen opp til 29 kroner, men det er fortsatt ingen pris å klage på. Og min svarprosent på spørsmålene vi fikk stilt, sank i takt med inntaket av brunt fludium.

Da klokka passerte 22 kjente jeg at jeg hadde gjort min del av jobben. Stemmen hadde forsvunnet, kollegaen som dro meg med hadde begynt å danse med en av stududent-pikene på quiz-laget, og jeg var rett og slett i ferd med å bli full. (Onde tunger vil muligens si at jeg allerede hadde passert det punktet.) Så jeg trakk meg stille og rolig tilbake og tok banen hjem.

På vei fra stasjonen på Sinsen til blokka mi, gikk jeg forbi den lokale matbutikken. Det var rett før stengetid, så jeg svingte innom for å kjøpe nattmat. Det var en underlig følelse å stå der i matbutikken og rette opp ryggen for å ikke virke så brisen som jeg var, og vite at jeg nå var i ferd med å avslutte kvelden på et tidspunkt hvor de fleste fortsatt normalt var midt i vorspielet.

I dag våknet jeg på slaget 9, og føler meg langt fra så dårlig som jeg burde vært på en lørdag etter en fuktig fredag.

Er jeg i ferd med å bli voksen?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Å drikke seg full er uansett ikke noe jeg forbinder med å være voksen. Du holdt jo også på vanlig lengde selv om du begynte og sluttet tidligere. Å bli voksen går vel mer på å begrense mengden.

Øystein sa...

Hadde dette vært for 7-8 år siden, hadde start-tidspunktet ikke hatt noen betydning for slutt-tidspunktet.

Men ja, jeg er helt enig i at det å drikke seg full ikke har noe med å bli voksen. Men å innse at man tåler såpass mye mindre enn tidligere, og at man tar konsekvensene ved å pakke sammen 5 timer før stengetid er iallefall noe jeg ikke gjorde i mine tidligere år.

Stine sa...

Øl, øl og mere øl. Hahahaha. De e de finaste eg veit. :-)

Liten sa...

Du har ganske enkelt oppdaget fredagspilsens iboende genialitet. Ut rett etter jobben "for å ta en pils". Og hjem en håndfull pils eller ei flaske vin seinere - småfull og fin, i tide til Nytt på nytt.

Fredagspils er fine greier.