onsdag, november 01, 2006

Velstandsvorte og manglende kaffe-lyst

Vi har fått oss en velstandsvorte. Den står på kjøkkenet, og jeg vet ikke helt hva den skal brukes til. Og nei, det er ikke jeg som har kjøpt den inn. Nyvinningen er en espressomaskin og er visst noe ethvert møblert hjem bør ha. Så om du er kaffetørst er det bare å komme på besøk. Vi kan nå tilby både presskannekaffe, espresso fra den gode gammeldagse espressomaskinen som settes på kokeplate, espresso fra espressomaskin og andre kaffeblandinger med melk. Og om du vil ha god kammeldags kokekaffe kan du bli med meg og stormkjøkkenet mitt ut i skogen. Men hvor ble det av den gammeldagse moccamasteren? Har den blitt skjøvet helt ut av markedet?

Selv drikker jeg svært lite kaffe. Etter et år på videregående med hydrokopp og en ny kaffekopp i hvert friminutt sa til slutt magen stopp. En dag sa den bare rumlerumlerumleblubblubblub, dampen sto ut av ørene mine og jeg fikk følelsen av at noen drev med djevelutdrivelse av kroppen min. Etter at rockekonserten i magen hadde lagt seg og publikum gått hjem roet den seg helt ned igjen, men lysten på kaffe var som blåst bort.

Så nå sitter jeg der i alle selskapligheter og blir uglesett fordi jeg takker nei til kaffe. Og om du tror unnskyldningen "jeg har sluttet" fungerer, tar du skammelig feil. Det fører bare til øyenbrynheving og gjerne et spørsmål om utdyping. Og selv om jeg synes tarmsystem og egen magelyd er morsomt, er det ikke alltid like artig å snakke om dine indre kroppslige anliggende i festlige lag. Det har slått meg at det er enklere å forklare at du er tørrlagt alkoholiker enn tørrlagt kaffedrikker i dette landet. Hverdagsrasismen stikker ofte dypt.

9 kommentarer:

Stine sa...

De 'ekke grætt.

Snuppelura sa...

Jeg sier bare http://www.snuppelura.com/tenkeboksen2.php

Sexy Sadie sa...

Vanlig svart kaffe er best, da.

KnutR sa...

Hei, jeg heter Knut, og jeg er kaffeholiker.

Velkommen i klubben som espressomaskineier. Det er dritskummelt.

Stjernesøkeren sa...

hvis det er koffeinet du reagerer på kan det hende du tåler espressomaskin kaffe bedre enn annen kaffe - pga måten den lages på har den mindre koffein enn feks kokekaffe eller presskannekaffe. (morsomt å ha tatt baristakurs!)

vi får en "velstandsvorte" selv i dag. øystein investerer i hobby. bilde følger snart :)

Stine sa...

Jeg tåler iallefall espresso mye bedre enn vanlig svart kaffe. Da kan jeg bli både kvalm og ekkel. Tåler også presskannefakke enn vanlig traktekaffe. Svart kokekaffe veit jeg jommen ikke..

Hva kommer egentlig under betegnelsen vestlandsvorte? Jeg googlet, men kom opp igjen like blank.

Liten sa...

Jeg måtte lese hele posten før jeg oppdaget at du ikke skrev om vestlandsvorter :)

Ang velstandsvorter, så er det på vestlandet en betegnelse på malplasserte karnapper på hus, og jeg lurte litt på hvor på bygningen dere hadde plassert den.

Øystein sa...

Hysj på deg, Liten. Jeg liker ordet velstandsvorte og har herved innført det på alle ting som er litt klumpete og som man egentlig ikke hadde hatt bruk for og som man ikke ville kjøpt om man hadde litt mindre penger.

Stine sa...

Nå fikk jeg lyst på Vestlandslefse..