onsdag, januar 17, 2007

Platefetisjist

Etter å ha stått på platekompaniet med en plate i hånda og lurt på om jeg har den fra før et par ganger, fant jeg ut at det kunne være lurt å ha med seg en lapp hvor alle platene vi har i huset er listet opp når jeg går og handler.

Så her om dagen satte jeg meg ned og begynte å registrere. Og sakte men sikkert registrerte jeg én og én plate til jeg i dag ble ferdig.

Jeg har etter hvert utviklet et kjærlighetsforhold til CD'ene mine. De står stramt alfabetiserte i hylla, og nåde den som lar plate og cover være skilt annet enn når plata står i CD-spilleren. Mange vil vel påstå at jeg er en dinosaur som har blitt slik platefetisjist i disse mp3-tider, men det er vel neppe det eneste man kan sette fingeren på hos meg.

Jeg liker å ha noe å holde. Noe å bla i. Noe som ikke forsvinner når disken tar kvelden. Og om 10 år står jeg der med en platesamling som er utdatert til fordel for et nytt fancy system.

Men den tid, den sorg.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Om 10 år står du vel kanskje også med en platesamling som ikke er verdt stort. CD-plater har jo også holdbarhetstid....

- lædden

Øystein sa...

Joda, alle medier har sin holdbarhetstid. Men at de er ubrukelige allerede om 10 år tviler jeg på. Hadde det vært snakk om brente CD'er skulle jeg nok vært enig. Men her er det snakk om trykte CD'er, og da blir med ett levetiden drastisk forbedret.

Stjernesøkeren sa...

Jeg leste ikke denne posten. Hadde jeg lest den hadde jeg kommet på det uferdige prosjektet med å registrere innholdet av bokhyllene. Og det vil jeg helst slippe å tenke på.

Snuppelura sa...

Enig med du. Jeg tror CD'er snart får en revolusjon igjen.

Anonym sa...

Jeg derimot, tror LP platen kommer til å overleve CD platen. Leve VINYLEN :)

Stine sa...

Pøh.. Den der Riverdance cd'en vedkjenner jeg meg ikke! Dessuten vil jeg gjerne ha skrivetilgang. Ser jo ut som du tar æren for noen av mine skiver her gutt.

Stine sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Stine sa...

Hihi:

http://www.dagbladet.no/tegneserie/pondus/?1169546096

Ser kjent ut..