torsdag, september 28, 2006

Genfeil og store fotballbaner

Tromsø-Rosenborg på TV. Svigerbror som er erkeekte nord-trønder og studerer i Trondheim er RBK-fan fra topp til tå og fra sjelen og helt ut til supportertrøya er på besøk. Lydnivået ligger omtrent som på en rockekonsert med døv lydmann, og sofaen vår får banket opp alt det støvet den har klart å samle opp siden den ble produsert. Selv om øret mitt som vender mot sofaen blør, klarer jeg ikke å styre fasinasjonen min. Akkurat i det jeg skriver dette, utligner RBK til 1-1, lydnivået når nye høyder, klærne faller og to entusiastiske trøndere hopper rundt i stua mi.

At mennesker går bananas er jo forsåvidt ikke noe nytt. Går du på byen en sen lørdag kveld ser du jo både menn som klatrer i flaggstenger, VM i fugledans og mindre påkledde kåte broilere. Men er fotball et rusmiddel?

En fotbalkamp er som regel 22 svette menn som løper etter en ball og prøver å få skutt denne mellom tre stenger som står i hver ende av banen. Problemet er bare at det går så ufattelig treigt. Vi europeere ler ofte av australiere som er sykelig opptatt av det langttekkende spilet cricket, men vi burde vel kanskje snart innse at vi kaster stein i glasshus?

Vel varer ikke en fotballkamp ikke i flere dager, men ser man på norsk seriefotball er det jo ikke akkurat 90 minutter med full action. En kamp som har mer enn 3 mål, er en sensasjon. For en ekte entusiast er det tydeligvis litt anna moro mellom scoringene også (iallfall hører jeg litt mumling som såvidt overdøver øresusen nå), men for meg blir det rett og slett i drøyeste laget langtekkelig.

Hvordan kunne vi så fått det til å bli mere action? Svaret er i mitt syn veldig innlysende. Mindre baner og flere folk.

Men det gjør neppe noe med genfeilen hos høylytte fotballsupportere som kler av seg....

8 kommentarer:

Nanna sa...

Hehehe...
KÆM E BÆST?!:D

KnutR sa...

Dette har jeg sagt før, Vea.. Fotball skal bare redde verden. Til alt annet er det totalt unyttig.

Prinsesse Vil Ikke sa...

Her i huset er det fotballoverdose for tida. Stikkord: TO mannfolk i hus samtidig...Ergo: FØRST nevnte fotballkamp med roping og kommentering, DERETTER Fifa World Cup 2006. Og de gir seg nok ikke så fort. I går spilte de i ca. 6 timer...

Stjernesøkeren sa...

Gjøre fotball mer interessant? Får jeg henlede oppmerksomheten mot en viss samtale fra #cola en del tid tilbake? Jeg synes den er full av gode ideer ^^

Paintfotball

Liten sa...

De som kler av seg ja... For å si det sånn, så har jeg hatt stoltere øyeblikk enn da min kjæres blekfete, hårete overkropp plutselig dekket hele storskjermen på Ullevål

Rart det der

nina sa...

Jeg var der jeg! Og det var hakket mer interessant å sitte rett VED Daniel Braaten enn foran skjermen. Så det...

KnutR sa...

Hvem i grauteste bjønnlia er Daniel Braaten?

Øystein sa...

http://www.mrx.no/VIF-vs-RBK/Daniel_Braaten_i_action.html (Hilsen Nina som i iveren etter å vise fram gullgutten sin - ja, ikke i cupen altså - tullet og tøyset så mye at jeg må hjelpe henne litt.)