tirsdag, september 19, 2006

Navlelo

Hvorfor får noen av oss navlelo? Jeg tror jeg har svaret.

I 25 år var jeg uten navlelo. Navlen min var fin i fasongen med rette kanter og flat bunn. Enkelte rester av det utlagte tarmsystemet fra livmoren var lenge synlige, men selv disse forsvant med tiden. Jeg undret meg stadig over hva denne navleloen som mange snakket om egentlig var. Selv hadde jeg ikke sett snurten av den.

Plutselig en dag ar den der. Jeg fjernet den. Det var ikke mye, men en liten lo-dott. Så noen dager senere var den der igjen, og den opptrådde stadig oftere. Panikken begynte å spre seg. Etter et par måneder skjønte jeg at dette ikke bare var noe som ville gi seg med tiden. Jeg måtte til bunns i mysteriet og fjerne den utløsende årsaken til uhumskhetene.

Jeg betraktet meg selv i speilet for å se om jeg kunne finne svarene der. Og speilet svarte meg med å peke på området rundt selve navelen. Der hadde det nemlig skjedd en utvikling som jeg ikke hadde tenkt over. Sakte menn sikkert hadde det nemlig kommet en liten kulemage som løp over i en søt liten bilring på sidene av magen. Men dette var bare én del av problemet. Den andre delen viste seg i at den søte lille veiviseren jeg hadde i tenårene nå hadde utviklet seg til en dårlig vedlikeholdt fotballbane.

Og som om disse to problemene i seg selv ikke var nok, utfylte de hverandre også. Ettersom magen este ut av bedre biffmiddager, sjokolade og lite trening, ble også navelen dypere, og håret rundt ble dratt ned mot navlen. Ettersom håret oså vokste og spredde seg, resulterte dette i at hårene ble liggende og peke innover i navlen, og lignet mest en teine (slik som man kan fange f. eks krabber og ål i).

Min teori var at loen forsvant inn i navlen, men ble sittende fast på vei ut. Tesen måtte testes.

Hårtrimmeren ble funnet frem, og håret rundt navlen fjernet. Så var det bare å vente. Den første uka gikk. Ingen navlelo. Den andre uka gikk, og nå skulle jeg normalt ha plukket lo for harde livet. Ingen navlelo. Den tredje uken var håret på vei tilbake, og loen ble sittende fast. Konklusjon: Hår fanger lo. Q.E.D.

Så er du plaget med navlelo, er det bare å finne fram barbersakene eller voks. OG takk meg gjerne for at jeg reddet deg fra dette helvetet.

5 kommentarer:

Sexy Sadie sa...

Jeg har ingen navlelo, selv om jeg har "innovernavle".

Snuppelura sa...

Hihi, det visste jeg faktisk fra før. Erfaringsmessig fra en viss eks... selv slipper jeg både hår og navlelo.

StarseekR sa...

Tror ikke det er noen av oss som er særlig overrasket over at nettopp du testet dette med barbering av sti/fotballbane ^^ Det som overrasker meg er at du ikke gjorde dette for lenge siden...

Skjedde dette litt på denne måten?

Øystein sa...

Sexy Sadie: Benekter du at tesen min er riktig? Vil det si at du har en hårete halvfeit navle?

Øystein sa...

starseekr: Det skjedde mer eller mindre på den måten ja....