søndag, juli 01, 2007

Sjueto?

Hvor jævlig vanskelig er det egentlig for et reklamebyrå å finne en person som kan si kj- og tj-lyder i reklamefilmene?

Send essemess kodeord blablabla til sjuetosjuetre. DET HETER IKKE SJUE FOR HELVETE. Det heter ikke sjøtt heller. Eller sjempegøy. Eller sjiropraktor. Eller sjole.

Det gjorde vondt da matprat.no presenterte en grill-dame som ikke kunne si kj-lyder. Nå skjærer det igjen i ryggraden når jeg ser vinnreise.nos reklame hvor du skal sende melding til sjuetosjuetre.

Kjære dere som eier reklamebyrer og dere som kjøper tjenester av reklamebyråer: Hvis dere bruker mennesker som ikke kan si kj-lyder i reklamene deres, vil jeg av prinsipp boikotte produktet. Og jeg håper det er flere som blir med på denne aksjonen.

8 kommentarer:

Iversen sa...

Sign me up, Scotty.

Fredrik Mellem sa...

Ja! Hvor vanskelig er det egentlig?

Tj-lyden uttales ved å sette tungespissen bak de nedre fortennene. Skj-/Sj-lyden uttales med tungespissen lenger bak i munnen - opp mot ganen.

Ikke kom og fortell oss at dette ikke kan læres.

Jeg er helt enig med deg. Jeg er også mektig irritert over alle orddelingsfeilene som sprer om seg som pest - ikke minst på "reklame skilt." Kan du fatte at noen bruker tusenvis av kroner på et lysreklameskilt, og så ikke gidder å få noen til å lese korrektur på det?

Det er en dramatisk forskjell på syke pleiere og sykepleiere. Det hender sikkert at kylling biter - men kyllingbiter er noe ganske annet.

Maren sa...

Jeg elsker deg litt, kjenner jeg.

Stine sa...

sjære, skal ikke vi ta en sjylling til middag i dag?

Øystein sa...

iversen: You're in.

fredrik: Jeg har vurdert å lage en youtube-video som beskriver tungebruken og forskjellen på for eksempel kjede og skjede. Har du noe mer å bidra med inn mot dette?

maren: Da elsker jeg deg litt jeg også.

stine: Brenn!

Donpedro sa...

JEG VET!!!!!!!!! Å HERREGUD det irriterer meg!

Gjøres det for å nærme seg den yngre gruppen i befolkningen?

Selv ser jeg på de som snakker slik som litt dumme. Rett og slett.

Licota sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Ja ja, så se å lær dere sj lyden, det kan ikke være så vanskelig. Det er mange uttalefeil i det muntlige norske språket. Jeg har etternavnet Sjue (som ofte blir uttalt Sju). Kjære dere som ikke kan forskjell på Norsk og Fransk uttalelser; I Norge så uttaler vi EEEE på slutten av et ord.