torsdag, april 12, 2007

Trening med kjønnsorgan

Jeg har, som mange sikkert har fått med seg, en kropp som fungerer omtrent like bra som kroppen til en 80-åring. Av den grunn prøver jeg å få litt orden på den blant annet med hjelp fra fysioterapeut.

Gårsdagens time hos min venn Håvard hos Hans og Olaf Fysioterapi gav en litt interessant opplevelse. Gjennom påska har nemlig problemene mine flyttet seg fra midt på ryggen til nedover i korsryggen og ut i skinkene og hoftene. Vi begynte derfor med å finne grunnen på dette problemet. Jeg ble bøyd framover, bakover, til sidene, til en ball i fosterstilling, og til slutt finner fysioterapeuten ut hva som antakelig er feil.
- Legg deg på ryggen, kommanderer han, mens han finner fram et par puter som han legger under knærne mine.
- Nå skal du prøve å trekke ballene dine opp i magen, forklarer han, og det slår meg at jeg har tatt feil dør 10 minutter tidligere.

Men neida, dette var ikke noe homoerotisk stunt. Derimot dreide det seg om å trene stabliserende muskler som ligger under den vanlige sixpacken (som for tiden minner mest om en øltønne). Vi prøvde også å trene de samme musklene ved å prøve å trekke hoftekulene sammen. Men til slutt endte det med at balletrekkingen var det beste for meg. Og som mann føler jeg jo at dette er en god måte å trene på. 3 x 15 repetisjoner balledrag per dag høres ut som noe jeg fakisk skal både klare og huske å gjennomføre.

Treningen minner også om måten man (fortrinnsvis kvinner) skal sørge for å få et stabilt senter i magen under pilates-trening: Bruk musklene i magen som om du skulle sugd opp en spaghetti med musa.

Kjønnsorganstrening er uten tvil det nye hotte. Glem joggeskoene, dra litt i ballene!

5 kommentarer:

Stine sa...

Hihi! Men kanskje pilates er treningsformen for deg? Kan være at det er det som skal til for at du skal få mindre vondt i ryggen og hoftene og gud veit hvor. Mye hotte damer på pilates også veit du.

Snuppelura sa...

På Sats har de ofte kjønnsorgantrening på slutten av timene. Eller "kutte tissestrålen" som de sier.

Constanse sa...

Du har fått en utfordring med det rare i.. http://rullebladet.blogspot.com/2007/04/du-har-den-sisten-eller-p-engelsk.html

Rambukk sa...

Er det ikke noe som heter treningsballer, mon tro...?

Liten sa...

Hver gang jeg leser overskriften på denne posten, tenker jeg: Legger Øystein vanligvis kjønnorganet hjemme når han trener?