fredag, april 06, 2007

Gårdsgutt for en dag

Når man er litt småforkjøla i utgangspunktet, er det en del ting man kanskje burde holde seg unna. For eksempel blir ikke luftveiene spesielt glade av å innhalere store mengder støv fra 50 år gammel tørr sagflis etterfulgt av kald, kuktig luft.

På den annen side føler man seg ganske nevenyttig når man skreller vekk et godt lag hønemøkk med spade og høytrykkspyler hønsehuset slik at hønene får et riktig rent og pent hjem. Jeg føler meg heller ikke nevneverdig ille til mote for å initiere denne dugnaden hos kameraten min Kristian, som eier hønene, på langfredag. Selv om jeg fortsatt står i statskirka kan jeg jo dekke meg bak at jeg er borgerlig konfirmert. Og Kristian, som bor på et småbruk kommenterte at en bonde tross alt må utnytte den tiden han har.

Til daglig holder jeg hus i Oslo, og det er derfor en befrielse å en gang i blant komme seg ut av gryta og opp til Lillehammer og sulle rundt på det lille bruket og høre om og følge med i planer om større og mindre prosjekter. Hønene var jeg selv med og kjøpte i bursdagspresang i fjor, og besetningen skal forhåpentligvis økes betraktelig i løpet av sommeren. Automatisert vedkapper og -kløyver er handlet inn, og snart er forhåpentligvis mais-plantene satt i jorda. Rett og slett en liten norsk variant av River Cottage. (Har du ikke sett serien er det absolutt å anbefale at du gjør det.)

Kristian har også begynt å tenke litt på markedsføring. Er du i Lillehammer-området og trenger ved eller egg, og på sikt vil plukke selvplukk-mais og hogge ditt eget juletre, ta en kikk innom Knutruds nye og foreløpig uferdige siter på verdensveven.

1 kommentar:

Snuppelura sa...

"Kald, kuktig luft"? :P