mandag, desember 04, 2006

Kakekasting er kriminelt

John Waagaard er i Oslo Tingrett dømt til 30 dagers fengsel for å ha kastet en kake på finansminister Kristin Halvorsen. Waagard fortalte på TV2-nyhetene i dag at han ikke kunne forstå hvorfor han skulle sone i fengsel sammen med kriminelle. Her lurer jeg på om Waagard har forstått hva han har vært med på. Når man har vært i en rettsal og blitt dømt, er man vel igrunn definert som kriminell når dommen er gjort rettskraftig. Joda, du kan jo anke til du blir blå, men blir du dømt, er du faktisk kriminell.

Om jeg synes det er riktig at man skal få 30 dager i fengsel for å kaste en kake på en statsråd? Nei, det er det vel kanskje ikke. Men du trenger ikke å være rakettforsker for å skjønne at du vil få en reaksjon på å kaste en kake på en statsråd.

4 kommentarer:

heidi sa...

Hva? Mener du virkelig at han ikke er en fare for rikets sikkerhet?!?

May sa...

Enkelte ting er jo verd å komme i fengsel for da!

Hei forresten. Datt innom bloggen din via din kommentar i kristin sin blogg ;) Babysvømming er jo gøy!

Merethe sa...

At han ikke er en rakettforsker kan det være liten tvil om, synes han fremstår som lite sympatisk. Han angrer jo ikke engang. Tipper på at han får påplusset straffen sin når han nå anker. Og ja, det fortjener han, fordi han er så dum..

Seb sa...

Denne dommen vil vel gå til høyesterett uansett? Det er første gang en slik sak er oppe, det handler like mye om å statuere et eksempel som å avgjøre skyld - som i grunn er ganske åpenlyst i dette tilfelle.

Både aktor og forsvarer er interessert i at saken går så langt som mulig. Aktor vil på vegene av staten sette en fermtidig mal for denne typen saken, forsvarer vil selvfølgelig at saken skal blåses av som en "spøk".

Straffen så langt er uansett betraktelig lavere enn strafferammen og aktors påtalebeslutning om 45 dager.

Selv hadde jeg ikke blitt fornøyd om noen kastet kake på meg når jeg var ute et ærend.